Kid Kalandok

Túra és kultúra gyerekekkel világszép tájakon

2019. feb 21.

Liechtenstein herceg nyomában: az első viaferrata a gyerekekkel

írta: hegyIVÁNdorló
Liechtenstein herceg nyomában: az első viaferrata a gyerekekkel

Hohe Wand és Wienerwald - klettersteig túrák (1. nap)

A tavasz közeledtével a magyar családok zöme már az előszobában toporog, hogy elindulhasson végre egy sziklafal tövébe. Anyukák igazítják a sisakok pántjait a tél folyamán megduzzadt gyerekfejek méretére, miközben az apukák ernyedten kérlelik a kicsiket, hogy hagyják már abba a karabinerek szüntelen csattogtatását.

Ezt a bizsergető alaphangulatot szeretném tomboló vággyá fokozni a most induló sorozatommal, - a Hohe Wandon és a Bécsi-erdőben tett hatnapos nyaralásunk történetével - amely egyben a gyermekeink beavatása volt a vasalt utak világába. Irány a helyszín, lássuk a programot!

  • A Mödlinger Klettersteig délelőttre,
  • délutánra pedig Liechtenstein vára , romantikus műromok a Kalenderbergen , a Seegrotte tavasbánya és ...
Tovább Szólj hozzá

viaferrata klettersteig Ausztria Liechtenstein Via ferrata Mödling kirándulás gyerekekkel Hohe Wand és Wienerwald Seegrotte Kalenderberg Ausztria2

2019. feb 05.

A tátrai utak királynője

írta: hegyIVÁNdorló
A tátrai utak királynője

Szepesség és Magas-Tátra (6. nap)

A kisgyerekes tátrai nyaralásunk utolsó napjára egy örök klasszikust tartogattunk, a Poprádi-tó környékét. Az útvonal végig a Felső-turistautat (Tatranska Magistrala) követi. 

popradi-tavi_hsz_panoramio_com_nyar.jpgA Magisztrálét illetően, általában valami egységes útminőség képzete él a fejünkben, ám az 58 km hosszú valóság ennél jóval szerteágazóbb.

A frekventáltabb szakaszok például leginkább a prímán burkolt, ókori római utakra hajaznak, de én ezeken a részeken sosem tudok maradéktalanul a tájra figyelni, mert mindig az jár a fejemben, hogy vajon hányan kaphattak sérvet a kétszázkilós kődarabok helyreillesztésekor.

Az elhagyatottabb részeken viszont alig lábnyomnyi csapást találunk csupán, avagy omlós, törős sziklaágyat, kapaszkodóláncokkal. ...

Tovább Szólj hozzá

Fogaskerekű Csorba-tó Poprádi-tó Poprád Tigran kirándulás gyerekekkel Csorbató Szepesség és Magas-Tátra Bástya-hát Ostrava-nyereg Szepesszombat Igló Szlovákia2

süti beállítások módosítása