Kid Kalandok

Túra és kultúra gyerekekkel világszép tájakon

2022. sze 17.

Weinviertel - tömény vegyes a borvidéken

írta: hegyIVÁNdorló
Weinviertel - tömény vegyes a borvidéken

Alsó-Ausztria (2. nap)

Verőfényes reggelen indulunk neki  Klosterneuburg  kempingjéből, hogy jókora hurkot tegyünk ma a Bécstől északra fekvő  Weinviertel, azaz Borvidék csodás tájain.

p7313512_1280x789.jpg

Első megállónk a  Niedersulz  melletti skanzen (Weinviertler Museumsdorf Niedersulz). Várakozással tekintünk elébe, hiszen volt már szerencsénk Ausztria számos falumúzeumát megtekinteni, és bizony, ahány skanzen, annyi karakter. Tehát újdonsággal fog szolgálni ez is, az tuti.

A salzburgi  a  grazi és a karintiai tárlat például kifejezetten a fellelhető legrégebbi épületek bemutatására fókuszál, mindháromban számos középkori gerendaépület található; máig fennmaradt hatalmas udvarházak az 1400-1600-as évekből. Vorau  és  Mönchof   ehelyett a száz évvel ...

Tovább Szólj hozzá

Ausztria1

2022. sze 04.

Bécsi keringő

írta: hegyIVÁNdorló
Bécsi keringő

Alsó-Ausztria (1. nap)

Alsó-Ausztria tartomány eddig elhanyagolt mostohagyermeke volt az utazási vágyaimnak, ahogy a nászutasok és a lottónyertesek körében sem szerepel az első számú célpontok között. A tudományom addig terjedt, hogy persze itt található Bécs , meg Burgenlandon túl a Hohe Wand és a Schneeberg , ahová kirándulni járunk, meg hogy nyilván kell még lennie valami életjelnek a cseh határig bezárólag, de hogy mindaz miben manifesztálódik, az eddig homály volt számomra.

Ez a felületes tudás annál is bűnösebb, hiszen mégiscsak Alsó- és Felső-Ausztria az a történelmi tényező, amely összekovácsolója, és névadója is a mai Ausztriának, illetve ősi fészke a középkori Babenberg - és az őket leváltó Habsburg dinasztiának.

Tehát éppen ideje ...

Tovább Szólj hozzá

Ausztria1

süti beállítások módosítása