Kid Kalandok

Túra és kultúra gyerekekkel világszép tájakon

2022. dec 30.

Hali hó!

írta: hegyIVÁNdorló
Hali hó!

Alsó-Ausztria (7. nap)

A hó utolsó maradéka még nyáron is látszódni szokott a Bécs alatti Schneeberg csúcsán. Ám nem csupán a júliusi hógolyózás lehetősége csábít minket a hegyre, hanem a magasra vivő Szalamandra-vasút kipróbálása, az alpesi rétek igézete és a várható panoráma is.

Pernitz -i kempingünkből a Hohe Wand vonulata mögötti szép völgyben autózunk e verőfényes, ám még hűvös reggelen, hogy azután a Schneeberggel szembeni Ascher-hágóból tekintsünk le célunkra, Puchberg am Schneebergre . Mennyivel szebb ebből a nézőpontból megérkezni, mint az autópálya felől, a szokványos úton át!

A faluba leereszkedve, a vasútállomás parkolójában kiselőadást tarthatunk a gyerekeknek a várható kirándulásról, hiszen képeslapként terül elénk ...

Tovább Szólj hozzá

Ausztria1

2022. dec 18.

Kertek és várak napja

írta: hegyIVÁNdorló
Kertek és várak napja

Alsó-Ausztria (6. nap)

Öt parádés nap után hagyjuk magunk mögött Krumau am Kamp pazar folyóparti kempingjét, amely nem ám holmi felparcellázott, napszítta menekülttábor, hanem egy dúsan zöldellő park, alig pár sátorral.

Tehát eleve magas mércével közelítjük meg a 20 km-re lévő Schiltern falu élménykertjét, a Kittenberger Erlebnisgärtent , amely korántsem okozott csalódást.   A Reinhard Kittenberger által alapított fantasztikus kertészet az elmúlt 40 évben kisebb csodává nőtte ki magát.

Első meglepetésünk a hosszan elhúzódó, és a nyitásra már félig megtelt parkolóterület. Atyavilág, ekkora placc nálunk csak a stadionok mellett van. Ily nagy volna a növénytársulások vonzereje? Bizony. A belépés a kertészeti árudán keresztül történik. ...

Tovább Szólj hozzá

kemping kirándulás gyerekekkel Ausztria1

süti beállítások módosítása